Beleggingsbeleid

Na het eerste inventarisatiegesprek (en mogelijke vervolggesprekken) worden de contouren wat uw beleggingsdoelstelling zichtbaar. De afspraken worden vastgelegd in een Beheerovereenkomst. De volgende stap is de opbouw van uw portefeuille. Ook daarover hebben we uitgesproken ideeën.

“Standaardadviezen kennen we niet.”

Het uitgangspunt van Steentjes Vermogensbeheer is dat we geen standaardproducten leveren. Logisch, want de persoonlijke situatie van iedere klant is uniek. We ontwikkelen uitgebalanceerde, maatwerk oplossingen aan de hand een inventarisatie van uw persoonlijke doelen en wensen.

beleggen_medewerker-300x119

Wel is het zo dat we in principe liever niet in beleggingsfondsen beleggen.

Met name omdat de kostenstructuur van dit soort producten vaak erg hoog is. Maar – nogmaals – we sluiten niets uit. We doen alles wat goed is voor uw vermogen.

Obligaties

Obligaties vormen het fundament van uw beleggingsportefeuille. Dat biedt een aantal voordelen. Allereerst zal uw kapitaal minder fluctueren. Daarnaast bent u verzekerd van een constante inkomsten-stroom. Wij selecteren voor u uit de enorme hoeveelheid mogelijke obligaties de juiste.

Een goed samengestelde obligatieportefeuille is een mix van looptijd en effectief rendement en speelt in op verwachte economische ontwikkelingen. Daarnaast is ook de kwaliteit van de obligatie essentieel. Optimaal samenspel zorgt vervolgens voor een portefeuille die u rust en inkomsten garandeert.

Kijk voor meer informatie op onze website www.deobligatiewijzer.nl

Aandelen

Ligt uw focus meer op de langere termijn? Dan hebben obligaties een aantal nadelen. Deze kunnen we compenseren met aandelen. Ook hier geldt dat we met een verstandige mix van aandelen uw beleggingsdoelstelling kunnen realiseren.

Daarbij weten we niet elke dag wat er over een uur gaat gebeuren. Wel onderwerpen we potentiële investeringen aan een grondige analyse.

Wat zijn de groeimogelijkheden en bedreigingen? Hoort een aandeel nog steeds in uw portefeuille? Wat doet het voor uw vermogen? Met andere woorden: uw portefeuille kan dus dagelijks wisselen.

Derivaten

Onder de noemer derivaten vallen een groot aantal financiële instrumenten. Vaak mag je afvragen of ze daadwerkelijk van waarde zijn voor uw portefeuille. Maar ook hier geldt dat sommige derivaten i wel degelijk het verschil kunnen maken om uw beleggingsdoelstellingen te bereiken.

Bijvoorbeeld omdat ze voor minder bewegelijkheid in de portefeuille zorgen. Of juist voor meer inkomen. Kortom, het wel of niet kiezen voor derivaten zal van klant tot klant verschillen.

Vergoedingen

Een heldere tariefstelling is belangrijk voor de vertrouwensrelatie. Daar maken we dus graag goede afspraken over. Toch hebben we bij Steentjes Vermogensbeheer geen vaste tarievenlijst.

Net als bij de samenstelling van uw portefeuille staat bij onze vergoeding ook uw belang voorop. Tijdens het inventarisatiegesprek met uw beheerder zal onze vergoeding worden besproken.

Actueel

Beleggers moeten hun huiswerk doen
31 maart 2023

Beleggers moeten hun huiswerk doen

Een gevaarlijk jaar voor obligatiebeleggers, dat staat hier vaker. Zeker voor de eigenaren van leningen aan Credit Suisse. En dan specifiek voor de houders van Contingent Convertibles.
Lees verder
Vrijdag-blues
27 maart 2023

Vrijdag-blues

27 maart 2023 Als een hond die achter zijn eigen staart aanrent. Zo valt de situatie afgelopen vrijdag op de beurs voor het aandeel Deutsche Bank te omschrijven. Alles valt te verzekeren. Zo ook de obligatieleningen van Deutsche Bank. In het financiële woordenboek staat dit voor Credit Default-Swaps (CDS). Institutionele beleggers kopen deze CDS om […]
Lees verder